Stichting OOK Begeleiding

OOK is hét centrum voor begeleiding bij autisme.

Wij zijn er ook voor begeleiding bij andere hulpvragen. Dit kan zijn binnen de WLZ, Jeugd en de WMO.

Wij bieden individuele begeleiding, gezinscoaching, ouderbegeleiding, dagbesteding, woonbegeleiding en beschermd wonen.

Doelgroep

De zorg en hulpverlening van OOK richt zich in de eerste plaats op mensen met ASS of andere hulpvraag. Mensen van alle leeftijden en ongeacht afkomst, ras, genderidentiteit, seksuele geaardheid, religie, politieke of levensovertuiging, economische of sociale status.

In tweede instantie richt de zorg van OOK zich op de directe omgeving van de hulpvrager. Dit kunnen bijvoorbeeld de ouders of verzorgers zijn van een kind of de partner van een volwassene. Uitgangspunt daarbij is dat onze zorg of hulpverlening altijd ten dienste staat van de zorgvrager.

Zorgvisie

OOK heeft zich in haar zorgvisie het volgende doel gesteld:

“Op het gebied van autisme en aanverwante stoornissen, zo breed mogelijke, compleet mogelijke en op de cliënt afgestemde zorg bieden. Vanuit kennis, professionaliteit en innovatie. Gericht op (het bereiken van) een zo groot mogelijke mate van welzijn, autonomie, regie over het eigen leven en levensvreugde voor de cliënt. Uitgaande van gelijkwaardigheid, respect en integriteit”.

Ons doel is niet het ‘wegnemen’ of ‘genezen’, maar vooral hier zo goed mogelijk mee om leren gaan. Zodat men er zo weinig mogelijk hinder van ondervindt en zo zelfstandig mogelijk, met zo min mogelijk hulp, kan functioneren. En dat waar hulp nodig is, deze geboden wordt, op duidelijke, respectvolle en integere wijze. Wij zijn van mening dat dit op het gebied van o.a. ASS goed mogelijk is en dat hier minimaal naar gestreefd dient te worden.

Kwaliteit

Stichting OOK werkt met SKJ-geregistreerde jeugdzorgwerkers. Stichting OOK voldoet aan de paragraaf Sociaal Ondernemen trede 3 op de PSO prestatieladder. Dit is een indicatie voor Sociaal Ondernemen.

De organisatie is HKZ-gecertificeerd. Met het HKZ-keurmerk laat Stichting OOK zien dat zij serieus werk maakt van kwaliteit van zorg en dat ze voldoet aan de eisen die daaraan gesteld worden door klanten, professionals en relevante stakeholders.

Het HKZ-keurmerk toont aan dat Stichting OOK intern de zaken goed op orde heeft, de klant centraal stelt en voortdurend werkt aan het verbeteren van de zorg- en dienstverlening.

Leerbedrijf

OOK is een zogenaamd 'erkend leerbedrijf'. Daarvoor werken we samen met de organisatie Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Een stukje geschiedenis

In 2003 waren een paar ouders op zoek naar passende begeleiding voor hun twee kinderen. De zorg zag er destijds anders uit dan nu, geschikte begeleiding was moeilijk te vinden.

Daarom besloten deze ouders om zelf de zorg voor hun kinderen op zich te nemen. Al snel wisten ook andere ouders hen te vinden voor ondersteuning en begeleiding.

Wat OOK onderscheidt, is de nadruk op persoonlijk contact en zorg op maat. We geloven dat elke cliënt uniek is en stemmen onze begeleiding af op de individuele behoeften van de persoon en diens familie.

Uiteraard kijken we hierbij goed naar de driehoek tussen OOK, client en verwijzer. Dit zorgt voor vertrouwen, waarin cliënten en hun families kunnen rekenen op zorg die bij hen past. Dankzij deze persoonlijke benadering heeft OOK een solide reputatie opgebouwd, waarbij aandacht en betrokkenheid centraal staan.

Mijlpalen

Op 1 januari 2004 werd OOK Begeleiding officieel opgericht als eenmanszaak maar de vraag groeide snel. In de daaropvolgende jaren bereikte OOK verschillende belangrijke mijlpalen:

  • 2005: Het eerste personeelslid wordt aangenomen.
  • 2009: Een bedrijfspand wordt gehuurd.
  • 2011: De HKZ (ISO) kwaliteitscertificering wordt behaald.
  • 2012: Het bedrijf verandert in Stichting OOK Begeleiding.
  • 2015: OOK wordt een gecontracteerde zorgverlener door de gemeente.
  • 2018: Het 50e personeelslid wordt verwelkomd.

De naam OOK

De naam OOK komt voort uit de afkorting O.O.K. wat ooit stond voor Opdrachten- en Ondersteuning Kantoor. Deze naam is vrijwel nooit gebezigd, want de afkorting OOK viel vanaf het begin in goede aarde.

Het logo van OOK

Het logo is een knipoog naar de ronde tafel van Koning Arthur, waarbij iedereen welkom is aan de tafel. En hoewel we allen verschillend zijn, zijn we in onze ogen allemaal gelijkwaardig. Het rondje van het logo laat een puzzelstukje zien. Dit is een referentie naar het internationaal logo van autisme. Je kan er OOK het gezicht van OOK in zien…

Logo OOK

Stichting OOK Begeleiding
Nieuwendijk 13
5664 HA  Geldrop

(040) 285 7868
op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur
info.geldrop@ookbegeleiding.nl
AGB-code: 73732954

Button Facebook   Button Twitter   Button LinkedIn

Logo Lijn 64